Sierd Roosjen

‘Mijn specialisatie en focus is in het belang van mijn cliënten’

Sierd Roosjen advocaat in GroningenSoms heb je van die mensen die van jongs af aan weten wat ze later willen worden: minister-president, piloot, arts, advocaat of politieagent. Zo iemand was ik dus niet. Als aan mij die vraag gesteld werd, gaf ik vaak als antwoord dat ik wel leraar wilde worden. Het beroep van mijn vader. Van andere banen had ik niet zoveel kaas gegeten. En dus was dit een veilige keus, een keus bij gebrek aan beter. Misschien dat ik daarom wel Rechten ben gaan studeren. Daar kun je immers nog alle kanten mee op. Zo ben ik toevallig, in 1989 na mijn afstuderen, in de advocatuur beland. Dat vak bleek een goede keus, want sindsdien oefen ik deze prachtige job in de praktijk uit. Dit keer niet bij gebrek aan beter, maar wel omdat ik mij als advocaat als een vis in het water voel! Er is geen beroep waarin ik mijn kennis en vaardigheden beter kwijt kan. Zo wil en kan ik voor mijn cliënten door het vuur gaan.

Advocaten heb je op allerlei (rechts)gebieden, met allerlei specialisaties. In de loop van de tijd heb ik mij vooral toegelegd op het Strafrecht. Dit is een rechtsgebied waar een dikwijls eenzame verdachte tegenover de machtige overheid staat. Vaak dreigen deze verdachten vermorzeld te worden door dit machtsblok. Juist dan is het van groot belang dat die eenzame verdachte iemand aan zijn of haar kant heeft staan. En dat brengt de weegschaal in de rechtbank weer wat in balans. Ik ga graag in die zelfde rechtbank de strijd aan voor mijn cliënt. Ik doe dat met overtuiging en kennis van zaken. Overigens niet zelden met succes. Dit succes voor mijn cliënt zorgt ook bij mij voor veel voldoening. Er is niets is leuker dan dat een cliënt jaren later weer een beroep op je doet, omdat mijn bijstand in een eerdere zaak goed is afgelopen.

Naast het Strafrecht behartig ik ook zaken van minderjarigen, die voorbeeld onder toezicht dreigen te worden gesteld. Of een jongere die uit huis geplaatst gaat worden. Ik pak dit soort zaken op het gebied van het medisch tuchtrecht en de wet BOPZ graag op. Ik ben dus niet actief op alle rechtsgebieden. Ik focus me liever op bovenstaande terreinen. Immers, wie alles doet, doet het vaak niet goed! En dus is mijn focus en specialisatie in het belang van mijn cliënten.

Samen met mijn kantoorgenoot Niek Heidanus, met wie ik al jaren samenwerk, hopen we voor u het verschil te kunnen maken. Probeer ons uit en overtuig u zelf!

mr. S.O. Roosjen (Strafrechtadvocaat)
T: 050-305 20 72
M: roosjen@har-advocaten.nl