Niek Heidanus

Niek Heidanus advocaat in Groningen
Het is altijd lastig iets over jezelf te vertellen. Gelukkig zegt het onderstaande curriculum vitae veel over mij. Over mijn passie voor het recht en drive voor rechtvaardigheid. Ik praat graag over het recht (ik geef veel lezingen & cursussen en doe dat als onderwijzerszoon heel graag!). De liefde voor het strafrecht in het bijzonder is groot.

Ben nu 23 jaar advocaat en nog altijd heel strijdbaar! Het opkomen voor de (zwakkere) enkeling tegen het grote machtsblok van politie & justitie, is wat ik het liefste doe en beste kan. Elke dag pleiten en overtuigen. Het mooiste vak van Nederland.

Ik ben een strategische bokser en win graag op inhoudelijke punten, ook als de strijd lange rondes duurt. Maar als ik snel met een technische knock-out kan winnen, dan zal ik dat zeker niet nalaten. Het gevecht wordt door mij eerlijk, scherp en binnen de grenzen van de wet gestreden.

Een goede advocaat moet niet alleen over genoeg kennis en ervaring beschikken, hij moet ook een hart voor de zaak hebben. En hij moet een plezierig mens en kundig advocaat zijn, die zichtbaar is en een goede reputatie geniet. Precies de kwaliteiten die cliënten en rechtbanken bij mij al jaren waarderen.

Als de huidige portefeuillehouder van de commissie strafrecht overleg ik al circa tien jaar  regelmatig met de rechtbank en het OM over knelpunten binnen het strafrecht. Maar ook doe ik met genoegen mee als advocaat op Open Dagen van de rechtbank, geef ik lezingen bij studiedagen van het gerechtshof en recentelijk op het (afscheid-)symposium van de rechtbank Noord-Nederland.

Dit stond geschreven over mij op de website van mijn vorige (dierbare) kantoor:

“Ik ben vaak tegendraads. Dat moet ook als advocaat: het lef hebben om zaken van de tegenovergestelde kant te bekijken. Wegen bewandelen die anderen niet in durven slaan. In onze strafrechtpraktijk komt die eigenschap prima van pas. Tegen de stroom in laat ik de andere kant van de waarheid horen, probeer ik de nuance aan te brengen. Door onze expertise worden we als kantoor ook veel gevraagd mee te praten over hoe het strafrecht en de tbs beter kunnen worden georganiseerd in Nederland. Want het kan veel beter. Het moet beter”.

mr. N.A. Heidanus (Strafrechtadvocaat)
T: 050-305 20 71
M: heidanus@har-advocaten.nl